29 Nisan 2013 Pazartesi

Hatay Usulü Tepsi Kebabi

merhabalarrr
Bugünde cok kolay ve pratik bir tarif yazacagim.Benim gibi tüm gün disarda olan bayanlar icin cok pratik oluyor siddetle tavsiye ediyorum yani bilesiniz hanimlaaaaar :) kolay molay pratik dedik isminden hic bahsetmedik ama :) Yazacagim tarif Hatay usulü tepsi kebabi (Sini kebab diyende var ) hemen yazayim :)

HATAY USULÜ TEPSI KEBABI

Malzemeler
1 kg dana kiyma (kuzu seven kuzu eti kullansin benim dana tercihim )
1 orta boy sogan
4-5 yesil biber
yarim demet maydonoz
1 yemek kasigi salca
bir cay bardagi domates sosu
1 su bardagi su
1 cay kasigi karabiber
1 cay kasigi pul biber
1 cay kasigi kimyon
2 cay kasigi sarimsak tozu (yada 6 -7 dis sarimsak )
1 yemek kasigi biber salcasi
3 cay kasigi tuz
 yarim cay bardagi sivi yag

Yapilisi

Genis bir tepside  kiyma,maydonoz, sogan , biber ve tüm baharatlari karistiriyoruz yada yoguruyoruz :) daha sonra bir bardak suyun icinde salca ,siviyag, domates sosunu özdestiriyoruz yarisini kiymali harcin icine döküp tekrar yoguruyoruz daha sonra tepsiye yaptigimiz harci yayiyoruz üzerine kalan sosu döküyoruz  biber ve domateslerle süs yapiyoruz normalde patateste konuyor ama sizin tercihinize kalmis bise o illa olmasi sart deil.Bende hazir patates dilimlerim vardi dondurulmus onlari kullandim bende mesela ama normal patatesde dilimleyip koyabilirsiniz üzerine bi kac da margarin parcalari koyun üstüne ve 180 200 derecelik firinda pismeye birakin .Afiyet olsun !!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder