4 Aralık 2015 Cuma

KREMALI BÜREKSEL LAHANASI

Brüksel lahanasini oldu bitti sevmezdim  ama ufacik tefecik oluslari hep hosuma gitmistir market raflarindada beni al beni al diyerek bakinca lahanaciklar kendilerine tekrar sans verdim 😃 iyi ki de vermisim cafefernonda sayfasindaki tarife uyarak yaptim ve artik bruksel lahanasi tuketenlerdenim bende😃sizde  benim gibi simdiye kadar yemediyseniz bence siz de bi sans vermelisin iz artik 😉gelelim tarife ;

500 gr bruksel lahanasi
1 yemek kasigi tereyag
Istege bagli 1 yada 2kutu hazir sivi krema  (besamel soslada yapabilirsiniz)
1 cay kasigi karabiber ve tuz
Ve istege bagli yine krema sosuna limon sikabilirsiniz.

Lahanaciklari yikayip ortadan ikiye kesip pecete ile biraz islakliklarini aliyoruz  sonra tava da tereyag eritip lahana lar 3-4 dk kavuruyoruz sonra kremasini ilave edip kisik ateste kivam alincaya kadar pisiriyoruz . Yaninda makarna ilede servis yapabilirsiniz sadede tuketebilirsiniz.afiyet  olsun 😉

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder