17 Mayıs 2013 Cuma

Kiymali pide ev yapimi



Merhaba
ilk defa pide yapiyorum desem dogru olur (daha önce yapmistim ama yillar önce kücükken diyim :) ) ve cok güzel oldu :) kiymali pide herzaman gözüme zor görünen yemeklerden olmustur nedense  (evde yapmasi tabiki ) disarda firina vermek kolay yoksa  :)

Hamuru icin :

5 su bardagi un
1 paket yasmaya yada kuru maya
1 tatli kasigi seker
1 tatli kasigi tuz
1 su bardagi süt yada ilik su

Ic malzemesi :

400 gr orta yagli kiyma
2 adet kuru sogan
2 tane yesil biber
2 tane kirmizi biber (salcalik)
1 kutu domates konservesi (yada 2 domates )
yarim bardak su ( eger normal domates kullandiysaniz)
1 cay kasigi tuz,karabiber,pulbiber,kekik

Üzerine Sürmek icin :
2 yemek kasigi yogurt
3 yemek kasigi siviyag

Yapilisi :
ilk önce hamurumuzu yapip üzerini sararak yarim saat mayalanmasi icin dinlendirelim.Hamur dinlenirken sogan,biber ve domatesleri minik minik dograyip kiymayi ve baharatlarida ekleyip güzelce karistiralim.(Eger kiyma yagli degilse biraz sivi yag ekleyebilirsiniz)dometesler sulu olmasina dikkat edelim ben konserve kullandigim icin  su ekleme ihtiyacim olmadi.
Harcımızı da hazırladıktan sonra mayalanan hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler alıp unladığımız tezgahın üzerinde merdane yardımı ile oval şekilde açalım. Bu sırada tepsilerimize yağlı kağıt serelim.Hamurun üzerine kıymalı harcımızdan 2-3 kaşık koyup, kenarlarda yarım cm boşluk bırakacak şekilde harcı her tarafına yayalım. Boş bıraktığımız kenarları içe doğru katlayıp pide şekli verelim. 2 yemek kaşığı yoğurt ve 3 yemek kaşığı sıvıyağı çırparak sos hazırlayalım ve pidelerin katladığımız kenarlarına sürelim. Mutlaka önceden ısıtılmış 250-300 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.10 dk gibi kisa bir sürede pisebileceginden sürekli  kontrol edelim.Pisen pidelerin kenarlarina biraz margarin sürüp sicak kalmasi ve kurumamasi icin üst üste koyup bir bezle üzerlerini örtelim,digerlerinede sirayla ayni islemi uygulayalim. Afiyet olsun !

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder