Bugünkü tarif mantarli tavuk sarma, muhtesem bir lezzet kesinlikle tavsiye ediyorum.
Malzemeler
4 tane tavuk but fleto
2 yesil biber
1 kirmizi biber
1 kutu konserve mantar
1 tane kuru sogan
1 yada 2 dis sarimsak
kasar peynir rendelenmis
1 cay kasigi karabiber
1 cay kasigi tuz ( tuzu kendinize göre ayarlayin ben genelde cok tuzlu sevmiyorum )
sosu icin
2 tatli kasigi margarin
1 yemek kasigi salca
1 yemek kasigi un (tercihe göre koyabilirsiniz )
cok az dometes sosu (yada rendelenmis 2 domates)
Yapilisi
teflon tavada sogan,biber ve mantarlari kavuruyoruz baharatlarinida atiyoruz.Sonra tavuk fletolarin icine bu karisimdan koyup bir kurdan yardimiyla sariyoruz,borcama diziyoruz üstüne folya kapatiyoruz ( ben pisirme kagidi ile kapattim,daha saglikli oldugunu düsünüyorum ) 200 derecelik firina verip yarim saat bu sekilde pisiriyoruz.Sonra sosumuzu hazirliyoruz margarin ve unu kavuruyoruz, salcayi ve dometes sosunu ekleyip firindaki butlarin birakmis oldugu tavuk suyundan biraz alip sosa ekliyoruz.Sosuda tavuklarin üzerine döküp
bir 10-15 dk da böle üzeri kizarincaya kadar psiriyoruz.Yemegimiz servise hazirdir,AFIYET OLSUN !
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder